Aanmelden, wensenlijst en inschrijven uitgelegd

2 augustus '24

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er misschien veel op je af. Zo zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen, voor je jouw droomwoning kunt bemachtigen. Aanmelden voor een projectfase, wensenlijst maken met bouwnummers en inschrijven met voorkeuren; voor ons is het gesneden koek maar het kan ook verwarrend zijn. We leggen de verschillende stappen uit, lees je mee?

image alt

1. Aanmelden

Als er een nieuw project met woningtypes online is verschenen, dan kun je belangstelling tonen door jouw gegevens achter te laten bij de woningtypes die jij interessant vindt. Dat noemen we aanmelden voor een project. De datum van aanmelding is belangrijk want het is één van de criteria waarop de woningen worden toegewezen. Bij aanmelding voor een projectfase ben je ook automatisch ingeschreven voor de algemene nieuwsbrief.

Abonneren nieuwsbrief
Wil je alleen op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op de algemene nieuwsbrief!

Let wel: met de aanmelding voor alléén de nieuwsbrief, ben je nog niet aangemeld voor het project.

image alt

2. Wensenlijst

Zodra de bouwnummers aan de woningtypes zijn toegevoegd, kun je specifieker bepalen welke woningen mogelijk jouw belangstelling hebben. Deze voeg je toe aan jouw wensenlijst. Klik op het hartje dat bij het bouwnummer verschijnt óf druk op de knop 'Wensenlijst'. Als je nog niet ingelogd bent in jouw account dan verschijnt er een melding om in te loggen. De lijst zelf staat dan nog niet in jouw account.

Kom je later terug op de website en je wil jouw lijst bekijken dan klik je op het hartje naast de inlogknop van jouw account. (op laptop en desktop rechtsboven, op mobiel onderaan).

image alt

3. Inschrijven

Zodra de verkoop is gestart kun je inschrijven op maximaal 5 bouwnummers. Je voorkeuren geef je eenvoudig door vanuit jouw eerder aangemaakte wensenlijst die zichtbaar is in jouw account. Je hebt tijd genoeg om in te schrijven; zolang het maar binnen de inschrijfperiode valt.

Verschil tussen optie en optiemogelijkheden

Optie
Als je een bouwnummer toegewezen krijgt, heb je automatisch een optie op deze woning. Deze woning is dan voor jou gereserveerd. Via jouw account bepaal je of je de optie accepteert of niet.

Optiemogelijkheden
Bij een woning kan een meer- en minderwerklijst horen. Voorbeelden van meer- en minderwerk zijn een uitbouw aan de achterzijde, schuifpui vervangen door openslaande deuren en een dakkapel plaatsen. Deze optiemogelijkheden zorgen ervoor dat de woning helemaal naar jouw smaak is.

Is alles duidelijk?

Voor andere termen en begrippen lees je de handige begrippenlijst met uitleg over de belangrijkste terminologie in de wereld van nieuwbouw, inclusief het aankoop- en bouwproces en alle bijbehorende aspecten. Als je specifieke vragen hebt over een bepaalde term of behoefte hebt aan meer gedetailleerde informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

Begrippenlijst
  Verkoopprocedure
  Woningen