Financiële check en Groenverklaring

23 juli '24

Een financiële check kan jouw kansen op toewijzing vergroten. Bovendien hebben we goed nieuws: de woningen in de Lobben - fase 2 krijgen een Groenverklaring. Hierdoor kun je bij verschillende hypotheekverstrekkers, zoals Rabobank met hun Groenhypotheek, profiteren van extra rentekorting op je hypotheek.

image alt

Waarom een financiële check?

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen. Betaal je uit eigen middelen dan kun je ons een verklaring 'aankoop uit eigen vermogen' sturen  en heb je geen financiële check nodig.

Wanneer uploaden?
Nadat de verkoop is gestart upload je het document in je Mijn Eigen Huis-account. Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. Die datum volgt binnenkort!

Financiële check aanvragen
image alt

Groenverklaring voor Lobben - fase 2

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Lobben - fase 2. De woningen in dit plan krijgen namelijk een Groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting op je hypotheek, zoals de Groenhypotheek van Rabobank. Zo bespaar je met de aankoop van een nieuwbouwwoning niet alleen op energiekosten maar ook op je hypotheeklasten. 

Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Lobben - fase 2. Zij bieden voor deze woningen de Rabo Groenhypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je korting op de hypotheekrente*. Naast deze korting kom je ook in aanmerking voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank.

Groenhypotheek Rabobank

Elke nieuwe fase, nieuwe updates

  Financiële check
  Woningaanbod